Arturo Massaro

Ik ben een ervaren internationale trainer/coach die het beste uit de mensen weet te halen. Dit doe ik door met veel passie en humor de theoretische stof te integreren in actieve werkvormen die praktijk gericht zijn. Door mijn oprechte aandacht voor ieder individu en de groep als geheel weet ik de mensen te boeien. Ik heb zelf ervaring als leidinggevende en weet dan ook wat de praktijk met zich meebrengt. Vanuit deze eigen ervaringen kan ik mij goed verplaatsen in de situatie van de ander. Ik kan gedragsveranderingen teweeg brengen door de persoon zijn eigen patroon (mindset) te laten (in)zien en daarmee kan ik een opening creëren naar mogelijk andere keuzes en resultaten. Ik stimuleer en motiveer de ander om verder te kijken dan hij/zij gewend is te doen en weet door te spiegelen en te confronteren de ander bewust te maken van zijn/haar eigen verantwoordelijkheden. Een aantal kernkwaliteiten is: Passie, Humor, Stimuleren, Coachen, Motiveren, Leiderschap, Teamplayer, Confronteren, Resultaatgericht.

 

 

Mijn naam is Arturo Giovanni Massaro. Ik ben geboren op 7 oktober 1960 in Amsterdam.

Na mijn prettige schooltijd ben ik direct gaan werken. Mijn eerste werkgever was de Gemeentelijke Sociale Dienst. Na iets meer dan drie jaar heb ik ontslag genomen en ben ik gaan werken in een bar. Daar heb ik mijn huidige vrouw leren kennen. Na twee jaar het nachtleven beleefd te hebben, heb ik meer dan vijf jaar gewerkt bij het Gemeentelijk Woningbedrijf. In 1992 ben ik opnieuw van baan veranderd en ben ik begonnen bij het GEB.

Het GEB verzelfstandigde en werd later overgenomen door NUON. De laatste vijf jaar (tot aan 2001) had ik een leidinggevende functie op de Frontoffice.
Ik vond het werk niet meer leuk en vroeg mezelf af, ‘Wat wil ik nu écht worden?’
Ik was op dat moment 40 jaar.
In de nacht van 1 op 2 januari 2001 kreeg ik naar aanleiding van mijn vraag een droom. En in die droom stond ik samen met ene Bart Kok voor een groep mensen een training te geven in Persoonlijke Ontwikkeling. Ik werd bruisend wakker en wíst direct dat dit was wat ik echt wilde gaan doen. Ik had letterlijk antwoord gekregen op mijn vraag.
Drie jaar daarvoor had ik tijdens een training van die ene Bart Kok geleerd dat ik mijn dromen serieus moet nemen. Ik heb Bart gebeld, mijn droom voorgelegd en ik ben in het diepe gesprongen.
Ik heb mijn baan opgezegd en ben een trainersopleiding gaan volgen. Vanaf 2002 geef ik trainingen, persoonlijke coaching en soms werk ik als interim-manager.

Mijn kracht is dat ik bij anderen hun licht kan laten schijnen. Dit besef ontstond toen ik in 2004 in Frankrijk op een camping stond samen met mijn vrouw, onze zoon en de hond.
Ik had al een paar dagen ‘s avonds de hond uitgelaten op een erg donker stuk achter de camping. Het was moeilijk om op het pad te blijven, er kwam nauwelijks licht vanaf de lantaarns van de camping. Die avond hadden we met ons gezin zware serieuze gesprekken gevoerd met als onderwerp:”Waarom ben jij hier op aarde?”
Na de mooi gesprekken en daarbij natuurlijk een goed glas wijn liet ik die avond opnieuw de hond uit. En ik vroeg mij tijdens de wandeling af; “Hoe kan ik de wereld verbeteren?”
Nog geen 2 tellen later zag ik op het pad waar ik alle eerdere avonden geen hand voor ogen kon zien, plots een glimworm. En deze enkele glimworm gaf in de totale duisternis een geweldig licht af. Hij gaf mij een baken, een richting waarin ik kon lopen.
En toen werd het mij duidelijk. Het hoeft allemaal niet zo groots. Het kan ook op veel kleinere schaal. Ik kan voor vele mensen een baken zijn in hun duisternis. Ik kan er ook voor zorgen dat hun eigen lichtje weer gaat schijnen, zodat er weer een richting is waar men naartoe kan gaan.
Ik kan hun ‘glimworm’ zijn. Nu klinkt Glimworm niet direct als een Geuzennaam ;-) maar toch. Het gaat om het principe en de gedachten erachter.
Ik ben goed in mensen inspireren. Ze laten inzien en voelen dat zij tot veel meer in staat zijn dan ze tot nu toe ooit gedacht hebben.
Mensen hun eigen potentieel laten ont-dekken (letterlijk de bedekking eraf halen).
En dat zij zich vandaar uit verder gaan ont-wikkelen (letterlijk de wikkels er afhalen).

Onmogelijk is geen feit, maar een mening.

 

 

MAW-trainingen | Amsterdam | info@maw-training.nl | T +31(0)6 1496 7305
Algemene Voorwaarden